zoek
27-09-2012 >>

Kwartiermakersfestival toont kracht van kwetsbaarheid

Van 4 t/m 7 oktober 2012 vindt het Kwartiermakersfestival Midden-Brabant plaats. Dit festival wil via culturele en sportieve activiteiten mensen in staat stellen hun talenten aan een groot publiek te tonen.

Het gaat in eerste instantie om de talenten  mensen in een kwetsbare positie, zoals thuis- en daklozen en mensen met een psychiatrische achtergrond. Maar wanneer ben je kwetsbaar? Kun je dit zien aan iemand of zit kwetsbaarheid ook vaak van binnen? Het Kwartiermakerfestival heeft tot doel om mensen bewust te maken van de kwetsbaarheid van gewone mensen en de kracht van kwetsbare mensen. Hoe sterk of kwetsbaar bent u?

Programma
Het Kwartiermakersfestival heeft ook dit jaar weer een gevarieerd programma. Met onder andere een fototentoonstelling,  een voetbaltoernooi, een open podium, twee bijzondere filmactiviteiten en Dineren Met…waarin cliënten van de deelnemende organisaties koken voor en dineren met voor hen speciale gasten. Het complete overzicht staat op de website www.kwartiermakersfestival-mb.nl.

Toekomst
Kwartiermaken zou niet voorbehouden moeten zijn aan die ene week in oktober.  Daarom zullen er vanaf 2013 het hele jaar door activiteiten worden georganiseerd. Met de toevoeging van welzijnsorganisatie de Twern aan de festivalorganisatie zullen de activiteiten nog meer in de wijk georganiseerd worden. Bij Kwartiermakersfestival zijn de volgende organisaties betrokken:  GGZ Breburg, RIBW Midden-Brabant, SMO Traverse, de Twern en Zorgbelang Brabant.  Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg.