zoek
02-12-2014 >>

VWS komt naar Tilburg toe

Wilt u weten of de gemeente of de zorgverzekeraar vanaf 2015 verantwoordelijk is voor de zorg en hoe het overgangsrecht is ingericht? Stel dan uw vraag op 8 december aan de mobiele vraagbaak van het Informatiepunt Langdurige zorg en Jeugd van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).   De mobiele vraagbaak is dan op verschillende plaatsen in Tilburg aanwezig.

Mobiele vraagbaak

VWS is gestart met een mobiele vraagbaak van het Informatiepunt Langdurige zorg en Jeugd en bezoekt  diverse locaties in Nederland, waaronder zorgorganisaties en gemeenten. Deze mobiele vraagbaak komt op maandag 8 december naar  verschillende locaties in Tilburg. U kunt daar dan terecht met uw vragen over alle veranderingen in de jeugdzorg, de WMO en de Langdurige Zorg.

Vragen

Uw vraag kan bijvoorbeeld gaan over  het overgangsrecht, de voorwaarden voor een Persoon Gebonden Budget (PGB’s) in de zorgverzekeringswet,wie is straks verantwoordelijk voor psychische behandeling in de jeugd-ggz, of over dagbesteding of persoonlijke verzorging.

U bezoekt hiervoor samen met de hostess de website www.hoeverandertmijnzorg.nl op een aanwezige Ipad.  Als u er dan niet uitkomt, belt u met een beschikbare telefoon naar het Informatiepunt Langdurige zorg en Jeugd en u krijgt ter plekke een antwoord  wat er voor u verandert of wie u daarover verder kan informeren.

Als u gebruik wilt maken van de mobiele vraagbaak, vergeet dan niet om uw indicatie van het CIZ of Bureau Jeugdzorg mee te nemen! Met uw indicatie in de hand, kunnen de medewerkers van het Informatiepunt Langdurige Zorg en  Jeugd u beter van dienst zijn.


VWS ontvangt u graag op maandag  8 december a.s. in Tilburg op de volgende locaties en tijdstippen:

Tussen 10.00 en 13.00 uur bij:

SMO Traverse locatie: eetcafé De Bron

Reitse Hoevenstraat 6

5042 EH Tilburg

 

Tussen 10.00 en 13.00 uur bij:

GGz Breburg, locatie: Centrum Herstel en Ervaringsdeskundigheid (CHE)

Mendelssohnstraat 21

5011 PA Tilburg

 

Tussen 14.00 17.00 uur bij:

RIBW Brabant locatie: de Westertoren

Westertorenlaan 4

5037 BD Tilburg

 

De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor alle inwoners in Tilburg en omstreken, die vragen hebben over de veranderingen in de zorg, voor hunzelf, hun naasten en/of familieleden.

 Aanmelden voor de bijeenkomsten is niet nodig, er geldt een vrije inloop.

Wilt u nu al weten wat er voor u vanaf 1 januari 2015 verandert? Kijk dan op: www.hoeverandertmijnzorg.nl en http://www.zorgwijzer.nl/faq/veranderingen-in-de-zorg