zoek
04-11-2015 >>

Start van LeS-lokaal was daverend succes!

Op dinsdag 3 november zijn de lessen van LeS-lokaal van start gegaan. De eerste dag resulteerde in een dosis losgekomen energie, warme ontmoetingen en heel veel inspiratie. Het was een daverend succes!  

Direct de eerste dag hing er een gezellige en informele sfeer, dit nodigde uit  tot ontmoeting en dialoog. LeS-lokaal ging van start met vier lessen. Deze lessen worden gegeven door ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Tijdens de eerste  les  ‘Wat is herstel?’, vertelde docente Mireille op een aangrijpende manier wat de werkbare ingrediënten zijn om zo snel mogelijk op eigen kracht te komen. Gedurende de les kwamen er nieuwsgierige studenten in- en uit lopen, dit bleek erg aanvullend te zijn.

Vervolgens werd de les ‘Meedoen met minder poen’ gegeven, waarbij de docent zijn studenten op zogenaamde “verborgen geldputjes” wees. Samen werd er bekeken of iedereen krijgt waar hij/zij recht op heeft. De derde les was ‘Geschiedenis’. Verwacht hierbij geen saaie les! Docent Paul deed op een boeiende wijze zijn verhaal, waarbij er interactief uitleg werd gegeven over hoe bepaalde gebeurtenissen uit de geschiedenis van directie invloed zijn op onze huidige maatschappij.

De laatste les van de dag was de ‘Kunst van het bewegen’. Na een vrolijke openingsdans werden er diverse oefeningen gedaan die allerlei fysieke en mentale prikkelingen opriepen bij de studenten. Ondanks het verschil in conditie en leeftijd , kon iedereen meedoen!

De opening van LeS-lokaal werd afgesloten met een hapje en een drankje. De eerste dag resulteerde in een dosis losgekomen energie, warme ontmoetingen en heel veel inspiratie. Het was een daverend succes! Volgende week dinsdag worden deze lessen weer gegeven.

Nieuwsgierig?
Iedereen mag deelnemen. Inschrijven kan via leslokaaltilburg@outlook.com maar is niet noodzakelijk. Gewoon binnen komen lopen vlak voor of na een les kan ook.

In onderstaande afbeelding vindt u meer informatie over de inhoud van de lessen, de data, tijden en locatie.


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.