zoek
29-06-2016 >>

Traverse over nieuwe daklozen bij RTL4

We hebben een kort item opgenomen voor het RTL4 programma Woontips. Presentatrice Iris Rulkens heeft een interview gehouden met Marc Smulders, manager begeleiding. Marc vertelt over het feit dat dakloosheid iedereen kan overkomen, bijvoorbeeld door verkeerde keuzes uit het verleden of domweg door pech. Men denkt vaak alleen aan de ‘traditionele’ daklozen die om hulp vragen, zij die door een verslaving of psychische problemen op straat beland zijn. Vanuit Traverse vinden we het belangrijk om te vertellen dat dit geen realistisch beeld is. Iedereen kan op een bepaald moment tijdelijk de regie over het leven even kwijt zijn. Een maatschappelijke opvang zoals Traverse kan dan hulp bieden op gebied van wonen, gezondheid, financiën, werk, inkomen en scholing.

Presentatrice Iris Rulkens ging ook langs bij Jennifer. Jennifer is in begeleiding bij Traverse. Heel moedig vertelt zij kort wat haar overkomen is en geeft mensen die in een zelfde situatie zitten een belangrijke tip.

Woontips

Woontips is een woonprogramma op RTL4 en wordt uitgezonden op zaterdag 2 juli om 16.00 uur. Het programma belicht de laatste ontwikkelen op gebied van wonen; zowel in als om het huis. Het programma besteedt aandacht aan het interieur en het exterieur maar ook aan de gehele leefomgeving en de financiën. Wonen met begeleiding, omdat iemand tijdelijk extra hulp nodig heeft, is een vorm van wonen waar ook aandacht voor moet zijn. Als iemand de regie over het eigen leven even kwijt is kan een maatschappelijk opvang  niet alleen opvang bieden, maar ondersteund personen ook op gebied van gezondheid, werk, scholing en het op orde krijgen van de financiën met als doel om weer zelfstandig te kunnen wonen en leven.

Herhaling

De uitzending van zaterdag 2 juli wordt herhaald op maandag 4 juli om 15.00 uur. Heb je het toch gemist? Je kunt het item straks ook terugkijken via www.woontips.tv