zoek
06-08-2018 >>

Jouw ervaring kan een ander verder helpen

SMO Traverse organiseert hulpverlening voor mensen in probleemsituaties waarbij sprake is van dak- of thuisloosheid of de dreiging daarvan. Wil jij een bijdrage leveren aan onze organisatie? Dan is SMO Traverse op zoek naar jou.                          

Wij zoeken een collega die ons bij wil staan als

Ervaringscoach M/V

Uren in onderling overleg, tussen 16 en 32 uur per week

Door jouw persoonlijke ervaring als dak- en thuisloze aangevuld met een verslavings- en/of psychiatrische achtergrond kun jij het herstelproces van onze cliënten ondersteunen. Doordat jij met een open blik naar je ervaringen kunt kijken, kun je ook andere mensen helpen bij hun weg naar herstel. Je bent ervaringsdeskundig.

De rol:

Als Ervaringscoach lever je door jouw specifieke ervaring en gestructureerde methodische aanpak een verdiepte bijdrage aan het herstelproces van de cliënt. Je slaagt er keer op keer in de optimale ondersteuning in het herstelproces te vinden, zodoende het maximale uit het perspectief van de cliënt te halen. Je hebt een actieve opstelling en neemt op eigen initiatief acties die nodig zijn om de cliënt een stapje verder te brengen in het bereiken van zijn resultaat. Je overziet welke stappen de cliënt moet maken, anticipeert op een weg met pieken en dalen en laat je niet snel uit het veld laat slaan door tegenslag. Je bent gedreven om de cliënt te empoweren en doet dit niet voor, maar samen met de cliënt. Je begeleidt op deze wijze zowel de individuele cliënt als groepen cliënten op de woonlocaties. Vanuit zowel jouw persoonlijke ervaringen als agogische expertise adviseer je daarnaast bij het inrichten van herstelondersteunende zorg, zorgprogramma’s en uiteraard de specifieke trajecten van cliënten.

 

Wij vragen:

  • Persoonlijke ervaring als dak- en thuisloze aangevuld met een verslavings- en/of psychiatrische achtergrond;
  • Je hebt kennis van herstel en je kunt je eigen ervaringen hanteren;
  • Afgeronde relevante MBO opleiding;
  • Kennis van de belangrijkste behandel- en begeleidingsmogelijkheden en van de sociale kaart;
  • Je kunt goed anticiperen, bent communicatief vaardig en je kunt je inleven in de ander en daarbij een vertrouwensrelatie creëren.

Onze organisatie:

Traverse is een Stichting voor Maatschappelijke Opvang in Midden-Brabant. Onze visie op zorg is dat ieder mens mogelijkheden heeft. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen, zijn kwaliteit van leven te verbeteren of hier eenvoudigweg weer grip op te krijgen. De werkwijze van Traverse is gericht op herstel van de klant en hem te ondersteunen bij het benutten van zijn mogelijkheden. We helpen kwetsbare mensen hun  weg te vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk te functioneren.

Wij bieden:

Aanstelling is voor de duur van 12 maanden; verlenging behoort tot de mogelijkheden. Inschaling volgens CAO Sociaal Werk in schaal 6 (min. € 2.149,- en max. € 3.076,- bij een fulltime dienstverband), afhankelijk van je werkervaring.

Het sollicitatieproces:

Stuur een schriftelijke  motivatie en curriculum vitae -onder vermelding van vacaturenummer 18-38- naar Hans van Dun (P&O), e-mail vacature@smo-traverse.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Kitty Verbunt, via Kitty.Verbunt@smo-traverse.nl.  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij voldoende reacties sluiten wij vroegtijdig de vacature.