zoek
13-02-2019 >>

Nieuw gezinshuis voor kinderen in de opvang

Binnenkort verhuizen zes gezinnen naar een nieuw gezinshuis aan Ringbaan Noord. Om kennis te maken met de nieuwe buren en om een kijkje te nemen in het nieuwe gezinshuis, heeft Traverse op woensdagavond 13 februari een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners georganiseerd. Een aantal toekomstige buren en de wijkregisseur waren erg geïnteresseerd in deze nieuwe opvanglocatie en gaven de gezinnen een warm welkom.

Fijne plek voor kinderen

Het nieuwe gezinshuis wordt momenteel opgeknapt en ingericht om er een fijne plek voor kinderen in de opvang van te maken. De verwachting is dat de gezinnen nog voor het einde van de maand kunnen verhuizen. Elk gezin krijgt een woon- en een slaapkamer voor meer rust en privacy. De badkamer en keuken worden gedeeld met een ander gezin. Het gezinshuis staat in een kindvriendelijke wijk met een grote speeltuin voor de kinderen.

 ‘Kinderen horen niet in de opvang. Maar als het niet anders kan, dan willen we hen een zo fijn mogelijke plek bieden waar zij gewoon kind kunnen zijn’, aldus Harry Crielaars, bestuurder SMO Traverse. In 2018 werden 226 kinderen door Traverse begeleid. Het streven is om kinderen niet op te vangen op locaties waar ook alleenstaande volwassenen met uiteenlopende hulpvragen verblijven.

Het gezinshuis aan Ringbaan Noord is het tweede gezinshuis van Traverse waar gezinnen in een zo huiselijk mogelijke omgeving worden opgevangen. Het is één van de oplossingen voor de toegenomen druk op opvang en begeleiding. Door de gezamenlijke inzet van de gemeente Tilburg, WonenBreburg en Traverse kunnen zes gezinnen binnenkort verhuizen naar deze fijne plek.

 

Marlijn van der Staak, Persoonlijk Coach voor gezinnen in het nieuwe gezinshuis